Fotbollsresa till Manchester i England

   

 I julklapp fick Hampus den finaste julklappen, en fotbollsresa till Manchester för att se sitt älskade City spela på Etihad Stadium mot West Ham. Nu blev det inte riktigt så, då matchen blev flyttad pga av att City gick vidare i FA-cupen. Det var några nervösa dagar då vi inte visste hur det skulle gå, men till slut löste sig allt vår väg och det blev en match mot Burnley, hemma i Manchester. Det gick väldigt smidigt att byta biljetterna som vi hade köpt genom Manchester City. 


Himmelsblåa paket så klart
Och så äntligen bar det av, kl 23 på kvällen. Vi flög direkt från Landvetter till Manchester med Ryanair. Knappt två timmar senare var vi framme. Det vi inte hade räknat med var den flera hundra meter långa kön genom säkerhetskontrollen. Då Storbritannien inte längre är med i EU tar det väldigt lång tid genom säkerhetskontrollen. Efter ca 20 minuter blev vi förbi släppta eftersom vi reste med barn. Tog en Bolt till hotellet och var framme strax innan 02. 
Vi började dagen med en stor engelsk frukostbuffé. Trots mängden mat var det svårt att hitta något vi var sugna på. Men vi blev mätta och gav oss ut på stan. Vi bodde centralt i Piccadilly och gick runt i centrum. Vi kom från ett väldigt kyligt Sverige och hade nog inte räknat med att det skulle vara så varm luft som det var. Påskliljorna och andra vårblommor stod i full blom medan vi fortfarande har snö här hemma. 

Efter några timmar på stan tog vi en spårvagn ut till Etihad Stadium. Köpte ett familjekort för 10 pund som gällde hela helgen för hela familjen. Nu var ju inte hela vår familj med, men Martina och Vilmer blev en del av familjen under helgen. 
När vi klev av spårvagnen möttes vi av denna mäktiga arena i himmelsblått. Vi gick omkring en stund, tillbringade en timma i shopen innan det var dags att ta sig till andra sidan vägen där den lilla arenan låg. Där hade vi biljetter till Kids Club och barnen fick tillbringa 2 timmar på träningsarenan med en massa olika aktiviteter. Mammorna roade sig också och fick tom en ansiktsmålning. 1,5h innan matchstart gav vi oss av mot Etihad igen för att se spelarbussen anlända. sedan var det dags att gå in. En mäktig syn mötte oss. Vi satt ganska högt upp, men man såg väldigt bra. Det var en del underhållning innan matchstart och tiden gick fort. Matchen i sig var kanske inte det mest spännande vi sett då de mest spelade på en planhalva. City vann med 6-0. Men upplevelsen var helt fantastisk och något vi alla vill göra om. Efter matchen åkte vi in till stan igen och gick på en grekisk restaurang. Försökte komma in på en mysig engelsk pub, men inga barn efter 8. Trötta och nöjda tog vi oss tillbaka till hotellet och sov gott. 


Våra snygga ansiktsmålningar

Haaland värmer upp

Premier League statyetten som just nu finns hos City



Goal again


Vår grekiska middag

Manchesters äldsta pub

På söndagen åkte vi till Trafford. Hängde i ett stort shoppingcenter och shoppade en del. Sedan var vi lite modiga när vi hoppade av spårvagnen på Old Trafford, Manchesters Uniteds hemmaarena. Vi kom ditt strax innan matchstart i matchen mot Fulham. Barnen hade sina citykläder på sig och vi fick en del kommentarer och men också skratt och skämt.  


Jag och Hampus utanför Old Trafford

Hampus roar sig under vår shoppingdag

Trafford Park, största shoppingmall jag sett på länge

Två ljusblåa pojkar i ett rött hav av supportrar
Det är många som frågat om det inte är dyrt att åka på fotbollsresa till England. Och ja, det kan det vara om man köper från en resebyrå. Men vi köpte flygbiljetter med Ryanair för ca 900:-/pers. Vi bodde på ett 4* hotell med frukost. Delade ett familjerum och betalade 3000:-/ familj. För att få köpa biljetter via Manchester City måsta man vara medlem och totalt för biljetterna och medlemskapet blev det ca 900:- /pers. För ett sällskap på 4 gick resan på totalt 13 000:-, 3250:-/pers. Sedan tillkommer ju så klart mat och all shopping. Men det väljer man ju själv hur mycket man vill lägga. 








Vi såg matchen mellan Man United - Fulham på en engelsk pub







En fullsatt läktare




Vi hade en helt fantastisk resa och detta vill vi snart göra om igen. Allt gick så bra och smidigt och resesällskapet var fenomenalt. Tack Martina och Vilmer för att ni följde med. 

Kommentarer

Populära inlägg