Coron

7 - 10 maj - 2019
Vi hade bokat ett resort ute på en ö i Coron och stod och väntade på hotellets båt som skulle ta oss de 15 minuterna ut till resortet. Det småregnade, så vi var blöta, trötta, smutsiga och luktade illa efter våra 3 dagar till havs. Båten kom nästa med en gång, vi gissar att någon ringt till resortet och talat om att vi stod där, för enligt tabellen skulle det dröja några timmar tills nästa båt skulle gå. Resortet, som var uppbyggt på pålar i vattnet var riktigt fräsch. Duschen vi tog genast var den skönaste på länge. Vi bestämde oss för att vara kvar på resortet hela eftermiddagen och kvällen och bara ta det lugnt. De hade 2 pooler, lite lounger och spel, så vi roade oss. Tyvärr började det regna, men det gjorde inte så mycket. Var riktigt skönt att lägga på rummet och se på film.

Vi stannade 3 nätter och hade regn några timmar varje dag. Vi åkte in till stan några gånger och gick runt. Köpte båtbiljetter till Mindoro, vår nästa ö. Sista dagen hyrde vi också en liten båt med besättning och tog oss till Twin Lagoon, Coral Garden och till ett vrak från andra världskriget. Coral garden var det finaste revet vi snorklat på hittills. Så många, klara färger mängder med fiskar. Hittade också en sådan där vacker snäcka som man köper i souveniraffärer, men den lade jag tillbaka eftersom den levde. 

När vi var på väg tillbaka kom ovädret över oss. Och från ingenstans kom också stormen. Det var knappt att vi kunde gå ur båten när vi väl kom till hamnen. Hampus ramlade i, men drogs snabbt upp igen. Vi var alla blöta, men också hungriga, så vi köpte pizzor. Köpte också med oss lite nudlar och kakor att äta på resortet till middag. Det finns en restaurang på resortet, men den serverar varken god mat och är väldigt dyr, så den undvek vi så mycket det gick. 











Kommentarer

Populära inlägg