Surfa på Kuta Beach

24 maj

Vi landade vid midnatt på Bali och tog taxi till vårt hotell. Vi hade bokat ett hotell i Kuta, (den mest turistiga och äldsta orten på Bali), mest för att den ligger nära flygplatsen. Vi checkade in på Kuta central park hotel som visade sig vara hur bra som helst. Vi har fått ett familjerum med 5 stora, sköna sängar. Efter att ha inspekterat allt och packat upp lite somnade vi strax efter 2. Ställde klockan så att vi inte missade frukostbuffén som slutar 10:30. Frukostbuffén, som var vår första på 6 veckor var också bra. Det saknades så klart pålägg, müsli och annat svenskt, men det fanns en hel del annat att välja på. 

Efter frukost tog vi oss in till Kura beach. Hemskt ställe med försäljare överallt. Vi hade nog 10 personer efter oss som ville sälja mat, dricka, smycken, massage, solstolar och surflektioner. Så fort vi blev av med de första kom nästa gäng. Till slut tackade vi ja till en kille som erbjöd oss stolar gratis och efter 5 minuter hade vi tackat ja till surflektioner. Vi hade planerar att ta lektioner, men inte första dagen. 

Vi spenderade ett par timmar i vattnet och nu förstår jag varför alla surfmänniskor är så snygga och vältränade! Det kommer kännas i kroppen morgon, främst i armarna. 

Vi kom upp på brädan ganska snabbt och det var så härligt de gångerna man kunde surfa hela vägen in till stranden. Det var nog lite för stora vågor för oss nybörjare, men emellanåt kom de mindre vågor som vi kunde fånga. Vi fick en hel del kallsupar och när vi kom upp rann det vatten ur alla möjliga hål. 

Hampus kom tyvärr inte upp, utan skadade sig tidigt. Fick brädan i ansiktet när han kraschade i en våg och skadade fingret och läppen. 

När vi var nöjda gick vi till Beachwalk shopping centre som ligger på andra sidan vägen. Vi köpte glass och tog oss sedan hem med hotellets shuttle bus som åkte förbi. Vi var väldigt trötta när vi kom hem, men gick ändå ut och åt. Hade sett ett Dominos på väg från flygplatsen och gick dit och åt pizza. Sedan sov vi gott den natten.

















Kommentarer

Populära inlägg