Boracay


Boracay är en liten ö som har blivit Filippinernas mest besökta. Guvernören stängde ön i 6 månader för att städa upp och nyligen öppnades ön upp för turister igen. 

Det finns ca 400 hotel på ön och minst lika många restauranger. De flesta bor på White beach som är 5 km lång och uppdelad i 3. Station 1, 2 och 3. Stranden är utsedd till världens vackraste  strand av flera olika tidningar och resesajter och det kan jag förstå. Den är kritvit med turkost vatten och svajande palmer som skuggar skönt i den heta solen. MEN man är inte direkt ensam på stranden. Det kryllar av folk och båtar och det är liv och rörelse hela dygnet. 

Vi valde att bo den första veckan på Station 3. Den är lite lugnare och ju längre bort man kom, ju mindre folk var det. Vi hade en skön vecka och gjorde inte så mycket. Åkte till en annan strand en dag och dök två av dagarna. Vi hittade våra favoritrestauranger och vi uppskattade att det fanns så många restauranger att välja emellan då vi ätit ris, kycklinggryta och grillad fisk ganska länge. Nu åt vi italienskt, spanskt, mexikanskt och amerikanskt (Mc Donalds).

Andra veckan valde vi att bo uppe i bergen på Alta Vista. Ett ganska lyxigt hotell med frukostbuffé (vår första på Filippinerna). De låg ett par km från vattnet, men hade gratis buss både till stranden och till ett shoppingmall. 

Barnen har gjort väldigt mycket skolarbeten och Hampus har arbetat klart i alla sina böcker han har haft med sig. 

Vi gillade Boracay trots mängden av folk. Vi kunde hitta stränder där det var mindre folk. Vattnet är så klart som det kan vara. Sanden kan inte vara vitare och snorklingen och dykningen var i världsklass. Människorna är trevliga, precis som i de andra delarna av Filippinerna som vi har besökt och jag kan varmt rekommendera Boracay om man gillar att ha folk omkring sig och ett stort utbud av restauranger och shopping. 









































Kommentarer

Populära inlägg