We are back!

Då var vi tillbaka i Hua Hin. Var bara 7 månader sedan vi lämnade och det känns verkligen som hemma, som Elliot sa. 

Resan hit gick bra. Stefan körde oss till centralstationen i Göteborg. (Tack så hemskt mycket för det). Därifrån tog vi tåget till Malmö, och sedan vidare till Kastrup med ett nytt tåg. Trots snön var alla tåg i tid och vi hann med planet som planerat. (Var modig nog att boka ett tåg som ankom 2 timmar innan planet skulle gå). Vi hann inte äta lunch, utan köpte med oss lite mat att ha på planet. Vi flög direkt till Bangkok och resan gick bra, men 10 timmar är länge... Barnen klarade som vanligt resan väldigt bra. I Bangkok mötte vår chaufför oss på flygplatsens och körde oss i en rasande fart till Oneonetwo Residence i Hua Hin där vi ska bo i nästan 6 månader. Det är ett väldigt trevligt område med 8 hus som har 4 lägenheter i varje. Vi bor på övervåningen som vi önskat. 

Vi var väldigt trötta när vi kom fram eftersom man förlorar natten med tidsskillnaden. (klockan var ca 11 på förmiddagen). Men vi gick ändå ut till poolen och var där hela dagen för att inte somna. Monica, min härliga rektor, kom förbi och lämnade 2 moppar. Eller snarare 2 st 125 cc. Går som spjut. Vi tog oss ut på eftermiddagen för att handla och äta middag. Jag har inte kört så mycket i Hua Hin tidigare eftersom vi bara hade en moppe förra gången. Var lite nervös inför den nya utmaningen, men det gick väldigt bra. Ni som varit i en asiatisk stad vet hur trafiken är. Men jag tycker ändå att de flesta är försiktigt och har överseende med falanger på moppar. 

Vi fick bara 2 hjälmar, så vi åkte till Tesco (mataffären som har allt) och köpte 2 nya till barnen. Det var rätt många thailändare som log åt vara barn när de vandrade genom köpcentret med hjälmarna på. 

Middagen åt vi på Sakura, sushi-stället jag missade förra gången. Och som vanligt var allt jättegott, så som det oftast är i Thailand. Jag och Elliot tog papayasallad för det har vi varit sugen på sedan vi lämnade Thailand i mars. Tog också in lite sushi som var ljuvlig. 

När vi kom hem åt vi glass och tog ett kvällsdopp. Tyvärr kom myggen fram i mörkret och vi insåg att vi glömt att köpa myggspray. 

Vi somnade redan strax efter kl 19 och därför sitter jag här nu, kl 2 på natten och bloggar precis som förra gången när vi också lyckades bli jetlaggade åt fel håll. 

(Jag lyckades somna om och sov till kl 10! De övriga i familjen sov 15 timmar i streck.)


Här kommer vi spendera många timmar de närmaste halvåret. Barnen var i poolen HELA dagen.
Här är vi på centralstationen i Göteborg med våra 8 ryggsäckar och en resväska. Totalt 100 kg. Hälften är mat och läromedel.



Backpackers.
Hampus somnade innan vi lyfte, som vanligt.
Våra moppar i garaget på Market Village.


Killarna i sina nya hjälmar.

Papaya Sallad




Phad Thai
Sushi - 25 kr för denna tallrik.




Kommentarer

Populära inlägg