Phraya Nakhon Cave












Efter 5 månader i Hua hin kom vi äntligen iväg till Phraya Nakhon Cave. Första gången vi hörde talas om grottan med templet var när vi såg "Världens natur Thailand - Tempel och tigrar" som går på SVT. Vi tyckte det såg fantastiskt ut och när vi senare kollade upp att den låg 45 minuter söder om Hua Hin bestämde vi oss för åka dit. Men förra gången fanns ingen tid, men nu äntligen hade vi en ledig dag och tog med oss farmor och farfar på utflykten.




Det blåste ganska mycket så båtarna var inställda som tar besökare till stranden där grottan finns. Istället fick vi vandra de 2 km över berget och fick njuta av den fantastiska utsikten och fina apor.











När vi kom fram började den "riktiga" vandringen. 430 m rätt upp. Farmor gav upp efter ett tag, men farfar hängde med. 430 m låter verkligen inte långt, men det var svettigt att ta sig upp den sträckan.








Efter ett tag kom vi fram till den första grottan som var helt fantastisk. Det fanns ett "torrt vattenfall". Ett fall där stenen rann ner istället för vatten. Sedan gick man vidare till nästa grotta och där stod templet. Placerat i solljuset som släpps in från öppningen i taket. Så otroligt vackert. Hade läst att innan 11 var det bäst att vara där. Vi kom strax efter, men fick ändå se templet i solljuset. Men efter bara några minuter hade solen flyttat sig och templet låg i skuggan.








Vi har varit på massa utflykter och tittat på tempel, grottor och underverk genom åren, men denna grotta slår det mesta. Vet inte riktigt vad som gjorde att vi fastnade så för denna plats, men den var magisk på något sätt. Är så glad att vi tog oss tid att besöka grottan och jag längtar redan till nästa gång.



Nu ser vi äntligen grottöppningen





Det "torra vattenfallet"










Oj, vad högt det är...










Som ni ser är vi nästan själva i grottan. Kan också gjort att vi gillade det så mycket.


Kommentarer

Populära inlägg