Vinoasis, Phu Qouc

Efter 2 nätter på södra sidan av ön åkte vi de 6 milen upp till norra delen och checkade in på Vinoasis. Ett nybyggt 4-stjärniga hotell som ingår i Vingroup-kedjan. Det är ett flertal hotell som ligger i samma område. De har nöjesparker, vattenland, ett zoo med 3000 djur och fantastiska stränder och poolområden.

I vanliga fall undviker vi stora hotellkomplex, men idag var det helt underbart att få komma till ett lyxigt hotell efter allt vårt resande. Vi fick vårt rum vid 2-tiden, och vilket fint rum. Fina möbler, skön säng och ett fantastiskt badrum. Dessutom är AC:n inbyggd och låter ingenting.

Vi bokade via Agoda och trodde bara att frukost skulle ingå, men det visade sig att middagsbufféen ingick för oss också. Och tur är väl det. För här uppe på norra delen finns bara stora lyxiga hotell med ett fåtal lyxrestauranger med priser därefter. Att fixa lunch dessa dagar har varit dagens svåraste uppgift. Första dagen försökte vi äta på bufférestaurangen, men det var fullt. Försökte hitta någon som talade engelska av personalen och fråga vart vi kunde gå, och efter ett flertal försök hittade vi en kille som förstod vad vi sa. Han talar om att det finns ett ställe med restauranger och vi gick dit och köpte lite nudlar, sallad och en baguette. Inte speciellt gott, men vi blev mätta.

Det var nyårsafton när vi kom hit och kl 18 går vi ner, uppklädda och redo att fira nyår. Det var så mycket mat att vi knappt visste vart vi skulle börja. Det fanns allt mellan himmel och jord men vi åt mest skaldjur och oxfilé. Efterrätterna går inte ens att räkna och efter ett par timmar var vi proppmätta. Vin, öl och drickor serverades till maten och fanns också i överflöd. Vid 22 var Hampus trött och Johan och barnen gick till rummet. Jag satt kvar en stund med ett svenskt par som vi satt bredvid under middagen. Efter ett tag går jag också hem och tittar till familjen. Hampus sover och Johan är matförgiftad och ligger och kvider i sängen med magknip. På 12-slaget är det bara jag och Elliot som skålar in det nya året på balkongen.

Nu har vi varit här i 4 dagar och imorgon åker vi till Duong Dong, huvudstaden på ön och bor de sista nätterna. Det har varit lyxigt och skönt att bo så här i några dagar, men man upplever inte det riktiga Vietnam. Tyvärr kommer vi att drabbas av det dåliga vädret som drar in över Asien och vi kommer nog inte ut på någon snorklingtur som vi hade hoppats på. Men vi hoppas att vi får ett par sköna sista dagar ändå på Phu Quoc.








Vårt välkomnande på rummet på nyårsafton


Dessa härliga rockar gick alla omkring med






Varje dag spelade barnen fotboll på stranden med barn från hela världen





Nyårsmiddag


























Kommentarer

Populära inlägg