Mexico, del 3, Cancun



16 -21 februari 2017
Vårt sista stopp på resan blir Cancun. Vi har bokat en lägenhet på Zona Hotelera. Det är landtungan där de flesta hotell ligger. Vi bor ganska långt ner och stranden och havet är helt fantastisk. Vi har hyrt via Airbnb och det är en trevlig kanadensisk tjej som möter oss. Hon har bott i Mexico i 20 år och hade många tips om saker att göra och restauranger att äta på. Efter en hektisk tid i Akumal tar vi det mest lugnt.



Älskar detta kort på Hampus. Lagom sandig och mycket lycklig.

Vi hänger på stranden, tar några dopp i poolen och bara njuter. På kvällarna tar vi bussen upp mot La Isla Shopping Village. Ett mycket fint utomhuscenter med alla affärer man kan tänka sig. Konstgjort, men mysigt.
 




Sista kvällen vill vi äta på något speciellt ställe och går till Taco & Tequila. Det är fullt av folk och väldigt högljutt, så vi lämnar restaurangen. Johan tyckte det var så pinsamt, men jag ville att sista kvällen skulle bli perfekt. Vi går och velar och blir mer och mer hungriga och irriterade. Till slut går vi till Jugo de Limon, ett ställe vi tidigare på kvällen nästan blev inkastade på, men tackade nej till. Vi går in och det blir en fullträff. Det visar sig att restauranger ligger ovanför Cancun Aquarium och poolen där delfinerna bor är under oss. Det är nästan tomt på restauranger och vi beställer in massa mat och drinkar. Maten var helt fantastisk och det blir en härlig avslutning på en underbar resa som vi inte vill ska ta slut riktigt ännu.
Sista kvällen på Jugo de Limon.













Pojkarnas fotbollslag på stranden.





Detta var leguan nr 100 på denna resa. 






Då var det dags att flyga hem.



När jag läser om resor vill jag ofta veta ungefär vad resan kan gå på, så här kommer lite prisuppgifter.

Flygbiljetter för 4 personer, Göteborg - Cancun 16 000:- (Tror jag gjorde ett fynd, bokade tidigt och letade runt en hel del och det brukar löna sig. Valde flyg med bra flygtider, går att få ännu billigare om man är villig att vänta.)

Hotell Holbox 1 vecka ca 4 000:-.
Lägenhet Akumal 1 vecka 10 000:- (delade på hyran med mamma)
Cancun 600:-/natt på hotel Zona. 300:- för ett ok hotell down town. 

Bussresor/taxiresor ca 2 500:- (Vi kunde åkt mer buss, men blev bekväma eftersom det också var så billigt att åka taxi jämfört med i Sverige. Vi betalade 600:- för 6 personer mellan Akumal och Cancun. Det är 110 km och tog drygt 1 timma.)

Mat ca 600:- dagen för 4 personer om vi åt mexikansk mat och drack 1 dricka var. Åt frukost hemma, lunch och middag ute. Ibland åt vi billigare, ibland för mer... Delade också ibland på 3 rätter då barnen (eller jag) inte äter upp en hel portion. 

Totalt gick resan på ca 45 000:- och vi var borta 3 veckor. Svårt att slå det priset om man bokar med ett resebolag. Eftersom jag gillar att resa så mycket och inte har något välbetalt jobb, tycker jag det är värt att leta runt lite och få ner priset så mycket som möjligt. 



Kommentarer

Populära inlägg