Gili Air

Vi stannade på Gili Air i 6 dagar. Hade bara bokat ett par nätter, men vi trivdes så bra på hotellet, så vi förlängde vistelsen. Gili Air har inte de finaste stränderna eller den bästa snorklingen, men atmosfären är underbar och jag skulle kunna stanna en vecka till... Huvudgatan är asfalterad några hundra meter, men resten av vägarna/stigarna består av sand eller lera. Det tar mindre än en timme att vandra runt ön och en kvart att gå rätt genom ön. Folket är vänligt och inte lika påträngande som på andra turistiga ställen i Indonesien. Kanske beror det på att folk är lediga efter ramadan och mycket är stängt. Vi äter lunch för ca 30:-/pers och middag med dricka brukar gå på 50-60:-/pers.

En dag åker jag och Elliot på en snorkeltur. Johan var lite sjuk och Hampus hade ingen lust att åka på den 78:e snorkelturen för i år. Vi besöker både Gili T och Gili Meno och dess rev. Vi ser 8 havssköldpaddor och ett par gigantiska blåsfiskar. Och så klart de vanliga fiskarna. Mycket av reven är förstörda. Vi gissar att de fiskar med dynamit även här, men lokalbefolkningen skyller på jordbävningarna som drabbar området titt som tätt. 

Vi träffar en familj från Thailand som vi lärt känna på skolan i Hua Hin. Hänger med dem en kväll och det kul för barnen att träffa lite kompisar efter 2 månader med bara varandra som lekkamrater. Men jag måste säga att det har gått över förväntan. De bråkar väldigt sällan och de har inte klagat på att de saknar sina kompisar speciellt mycket. De är helt nöjda med sin tillvaro på resande fot, med bara familjen.
I väntan på båten som ska ta oss från Lombok till Gili Air

På ön finns inga motordrivna fordon, utan det är häst och vagn som gäller

Familjen Hill

Härligt beachhäng i solnedgången









Jag och Elliot på en snorkelutflykt till de andra Giliöarna


Undervattensstatyerna på Gili Meno






Kommentarer

Populära inlägg