Måndag

Efter jobbet åkte jag och min kollega Mårten till matmarknaden och handlade frukt. Ska har frukttema på jobbet och behövde fixa lite inför det. Min familj var med och när vi var klara åkte vi till Mom´s, vår favvoresturang bland billiga hak. De har fantastisk mat för ca 15 kr rätten. Efter det åkte vi till Bluport. Det är ett stort, känt varuhus som jag har lyckats missa hittills och fick nu äntligen tillfälle att kika runt. Var egentligen ute efter en vit T-shirt till Hampus batiklektion imorgon, men där fanns mest märkeskläder. Men mina shoppinggalna barn shoppade naturligtvis som vanligt. Denna gången blev det boxningshandskar. Efter det åkte vi vidare till Market Village där vi kunde köpa en tröja på Tesco till Hampus. Köpte även lite hårinpackning, nagellacksborttagningsmedel, shorts till Johan och annat smått och gott. Avslutade kvällen med varsin glass på ett glasscafé.

Så här ser ungefär de flesta kvällar ut. Vi åker antingen till stan, eller till någon marknad eller till stranden. Äter på någon restaurang, hänger med mina kollegor eller med barnens kompisar. Vi planerar inte speciellt mycket i förväg och tar dagen som den kommer. Vi tycker att vi har ett fantastiskt liv här och förstår inte hur vi ska överleva när vi kommer hem om 4 veckor. Då väntar en stressig vardag, lämna barn, hämta barn, skjutsa barnen, laga mat, handla och städa. Vi kommer båda att jobba, vi kommer att vara trötta och det kommer att vara kallt. Alla svenskar kommer att vara instängda i sina hus i några månader till och vi kommer antagligen vara så där trött som man är när man jobbar och kommer inte att orka umgås med folk på samma sätt som man gör här.

När man gör ett sådant här äventyr får man mycket tankar om hur man vill leva sitt liv. Vi har mött så många människor som har vågat ta steget och bytt ut sitt svenska liv till ett annat slags liv. Ett kombinerat liv där man får det bästa av två världar. För visst älskar vi Sverige och all den trygghet som finns där, men vi älskar också denna härliga enkla livsstil som vi har här. Vi kommer att behöva ta oss en rejäl funderare när vi kommer hem och planera inför nästa vinterhalvår.
Härligt exotiska frukter som sällan finns i Sverige



Gott med glass




Hm... Var parkerade vi idag?


Nu får man passa sig!

Kommentarer

Angelica sa…
Exakt så. I det enkla bor det vackra, så sant som det är sagt.

Populära inlägg