Loy Krathong 2018

Igår firade vi Loy Krathong här i Thailand. Det är en kärleks- och tacksamhetsdag. Man gör fina blomsterflottar som man skickar ut i havet för att be om ursäkt för att man skräpar ner. Ja, du läste rätt, man skickar ut saker i havet och smutsar ner ännu mer och ber på så sätt om förlåtelse.

Barnen och Johan fick göra dessa kratonger på skolan dit 2 blomsterflickor kom och visade hur man gjorde. Vi hade anat kaos då vi är nästan 50 barn på skolan, men det ordnade vinterkräksjukan upp och det blev ett lyckat Thaitema för de få barnen som var friska. (Själv låg jag i poolen och tyckte lite synd om mig själv som missade detta).  

På kvällen träffades vi alla lärarfamiljer och åt middag tillsammans innan vi gick ner till stranden. Vi genade genom Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin. Det är ett 5-stjärnigt hotell och vi låtsades som att vi bodde där och alla var supertrevliga och tyckte det var jättekul att vi hade så många barn som kunde göra alla dessa aktiviteter hotellet hade ordnat. Efter att alla barn testat allt och fotats tillsammans med thaitjejer som tävlade i en skönhetstävling gick vi ner till stranden för att släppa ut våra kratonger. Vi tände ljusen och rökelserna, la i lite pengar, hår och naglar eftersom det ska betyda tur (tror jag i alla fall). Och så gick vi ut i havet och släppte kratongerna. (Tog två sekunder sedan hade de kommit upp på stranden igen). Tänkte att stranden skulle vara helt nedskräpat idag, men så var det inte, utan stranden var nästan helt ren efter gårdagen. Men en och annan spik hittade vi som kommer från kratongerna.





















Vi njuter av vår moppefärd ner till stranden med kratongen.












Kommentarer

Populära inlägg