Regn, regn och mera regn!

Sedan igår kväll har det regnat oavbrutet och hela Hua Hin är i stort sätt översvämmat. Våra planer för denna fredag blev hastigt ändrade. Jag och Ornina (kollega) skulle åka till Prachuap och hämta våra arbetstillstånd, men vägarna var översvämmade och vi fick skjuta upp vår resa till nästa vecka. Istället åkte nästan hela gänget iväg och käkade lunch tillsammans. När vi ska svänga in till restaurangen blev en kollega med två små barn på moppen påkörd bakifrån av en thailändsk tant. Kollegan och barnen klarade sig bra, men tanten välte på vägen och barnen blev rädda och ledsna och mindre kalabalik utbröt. Till slut fick tanten som slagit i knät lite pengar till taxi och sjukvård, men så fort hon fick pengar körde hon iväg. När alla hade kommit till ro satte vi oss och åt. Sedan skulle vi hem. Vi testade ett par olika vägar där vi trodde att vägen inte skulle vara översvämmad, men flera gånger fick vi vända om och testa nya vägar. Till slut gick det inte att köra längre. Vi parkerade nära en 7 eleven och gick in och handlade lite förnödenheter. (Vi inser att vi kommer att vara "inregnade" hela helgen.) När vi kommer ut står vi och dividerar om att ringa taxi eller försöka köra ändå. Och precis då kommer det en familj från Paris som min franska kollega har träffat på i Hua Hin. De kommer i en stor pick up och får syn på Salima och stannar och frågar om vi behöver hjälp. Vi tar tacksamt emot skjuts. De minsta barnen hoppar in i bilen och vi upp på flaket. Mopparna lämnar vi och hoppas kunna hämta senare i helgen.

Nu är vi hemma och regnet har avtagit något. Väderleksrapporten säger kraftigt regn hela natten, så vi får se vad som händer imorgon med vägarna.
Elliot njuter av att åka på flaket.



Vi vadar till affären för att köpa chips och godis så att vi överlever helgen.

Vi blir räddade!


Poolen hemma är full.

Skolgården var översvämmad redan på morgonen och barnen fick vara inne på rasten. 



Kommentarer

Angelica sa…
Tänker att det är en av de bästa dakerna med att resa, dvs. att det inte alltid blir som man tänkt sig - men bra ändå. Ta hand om varandra.

Populära inlägg