Julstress

Om luciaveckan var intensiv, så var denna veckan galen. Hade tänkt mig att en jul i Thailand inte skulle innehålla stress, men så blev det inte. Anledning till att det blev så stressigt berodde på att Elliot trampade igenom en rutten bräda och ramlade genom golvet och skrapade av huden på båda smalbenen. Detta hände i måndags strax innan jag kom hem från jobbet.

Jag gick tidigare för att hinna åka till immigration för att fixa ett re-entry visa så att vi kan åka ”utomlands” på jullovet. När jag kommer hem står en chockad och omplåstrad Elliot på trappan och jag förstår att något har hänt. Jag frågar Johan om vi inte så åka in och sy eftersom såret är så djupt. Han svarar att det finns ingen hud kvar att sy ihop. När värktabletten har börjat värka, åker jag och Johan in till stan och försöker fixa visumen, och lämnar barnen hos grannarna. Men det visar sig att alla måste vara med, så det var bara att vända hem igen.

På tisdag morgon pratar jag med kollegorna och rektorn och de tycker alla att Elliot borde åka in och få såren omlagda eftersom klimatet gör att sår inte läker på samma sätt som hemma. Han röntgas och träffar läkare som misstänker en spricka, men det visar sig bara vara en hård smäll och bulor på benet. Såren tvättas, hud klipps bort och nytt bandage 
läggs på. Detta åker sedan Johan och Elliot och gör varje dag på sjukhuset och på fredagen tittar en sårspecialist på såret och tycker att det ser väldigt fint ut.

På tisdag kväll åker jag med några av kollegorna till nattmarknaden och julhandlar och käkar middag. Kul att hitta på något på kvällarna, men jag känner att jag är borta långa dagar från hem och familj. Tur att jag träffar barnen i skolan i alla fall.

På onsdagen kände Elliot att han orkade åka till immigration och vi fick vårt visum och kan nu lämna landet och komma tillbaka igen. Vi passade på att fota barnen lite på Market Village där de har julpyntat så fint. Vi (jag) shoppade på H & M och hittade äntligen en bikini som passar. Alla mina bikinis har slitits ut och om det är svårt att hitta bikini hemma så är det näst intill omöjligt här.  Hade tänkt hinna vaxa benen, klippa mig OCH göra naglarna innan jul, men tiden räckte inte till. Prioterade naglarna och skickade hem familjen och gick till en salong och fick mina naglar fixade och valde fina julnaglar i rött. 

På torsdagen spelade Johan och Hampus fotboll medans jag och Elliot fick handla julklappar till julklappsspelen. Stackars Elliot som inte får träna eller bada på minst en vecka till. Men han är så tapper och klagar inte mycket. Ber om värktabletter emellan åt bara.

Och så kom fredagen, årets sista skoldag. Vi såg på film och åt popcorn och godis med barnen och bara mös. Slutade 12 i vanlig ordning och vi fyra åkte ensamma till eat, min absolut bästa restaurang här i Hua Hin, kanske i hela världen. Det var väldigt mysigt att gå ut, bara vi fyra. Den sista tiden har vi umgåtts väldigt mycket med andra familjer, vilket vi älskar, men ibland är det skönt att bara vara själva en stund och hinna lyssna på varandra. Men i vanlig ordning hade vi inte hela dagen på oss. Så vi fick stressa vidare och handla lite mat till förberedelserna av julbordet vi har bjudit in oss själva till. Jag ska ha med köttbullar och räkor och kokar ju dessa själv eftersom thailändarna inte vet att man måste ha öl och dill i för att få den bästa smaken. Hade tänkt laga detta på fredagen, men vi kom hem sent och det var typ 35 grader varmt och ingen vill stå inne och laga mat då. La oss en timma vid poolen innan det var dags att göra sig i ordning för julfesten för oss pedagoger hemma hos rektorn.

Monica (rektorn) har flyttat till ett nytt hus och det var ett sådant underbart hus med en härlig lounge och utekök och pool i mitten. Blev serverade årets juldrink. Årets Blossa 18 di limone med prosecco innan middagen. Och sedan kom middagen. Och vilken middag det blev! Först toast Skagen och sedan oxfilé med potatisgratäng, grillade grönsaker och bearnaisesås. Till efterrätt, Haribo godis. Har nog aldrig njutit så mycket av mat tidigare. Men har man ätit kyckling och ris 1-2 gånger om dagen i ett par månader och dessutom varit vinterkräksjuk och spytt upp denna mat, då är lyckan total när någon bjuder på en sådan underbar middag. Och denna mat kom självklart från Prime steakhouse. Samma restaurang som Johan åt sin middag på efter fotbollen och njöt lika mycket då som jag njöt nu.

Efter middagen spelade vi julklappsspelet och populärast var en body lotion från chocolate factory, en väska från H & M och Marabou chokladkakor. Jag vann choklad och örhängen och var nöjd.

Efter det åkte vi in till stan och spelade Beer Pong, fast med smirnoff ice. Så här går Beer Pong till: Man är två lag och har tio glas var med dricka i. Träffar motståndaren något glas med en pingisboll får man dricka upp innehållet. Jag och Salima vann och för att vara första gången var jag riktigt grym. Kanske nybörjartur?

Idag har vi också stressat runt, vilket vi inte hade planerat. Hampus åkte med Adrian till Thailand Resort som ligger bredvid vårt ställe och hängde där hela dagen. Vi andra åkte och la in en tvätt i en automat, åkte sedan och hämtade Johans moppe hos Salima, tog ett snabbt dopp, eftersom det även idag var 35 grader varmt. Åkte sedan och hängde tvätten, åkte och hämtade Hampus och stannade kvar en stund på Thailand resort och badade där med. Barnen spelade lite tennis och biljard. Fick även en skymt av Samir som bor där och vilar upp sig efter sitt hektiska år. Sedan till marknaden och handla räkor, hem och koka och sedan äta räktacos med mangosalsa. Så gott. Sedan hade vi lite uppesittarkväll med svenskt godis, julklappsutdelning och julfilmer. Nu väntar sängen på mig och imorgon börjar vår 15 dagar långa julresa med första stoppet i Ban Phe där vi ska fira jul med Anette, Martin och Noel. Detta är vänner hemifrån Älvängen och det ska bli så kul att träffa dem. Vet också att de har med sig en mängd julmat hemifrån och även julmust. De ni! 





















Kommentarer

Angelica sa…
Liiille stackare, men bra att ni kom iväg till läkare. Hoppas att semestern ger er massor av familjetiden ni saknar - det hektiska livet när man bor utomlands är härligt på alla sätt (och man saknar det när man kommer hem), men som svensk behöver man likväl sin stilla borg emelleanåt. Julkramar till alla

Populära inlägg