Siem Reap, Kambodja

Det tog ca 2,5 h att åka från Ban Phe till Ban Laem, gränsstaden i Kambodja. Vi hade hört att det kunde vara mycket folk och kunde ta tid att skaffa visum vid gränsen,  men vi var själva, men det tog ända 1 timma att fixa alla papper och gå över gränsen. Sedan tog det 30 minuter att komma överens med taxin om priset och att vi inte kunde åka 7 personer i en liten bil. Men vid halv 2 var vi iväg. Vi hade inte ätit lunch ännu, utan delade på en påse chips. Trodde resan skulle ta ett par timmar bara, men det tog närmare 4 timmar. Vägarna var inte så dåligs som vi hade hört och trott, men nästa gång reser jag inte utan min sport-BH.

Väl framme i Siem Reap fixade taxin fram en tuk-tuk som skulle ta oss sista biten till hotellet. Vi bor på Angkor Pal Boutique Hotel. Ett mysigt och rent hotell med sköna sängar. 

Vi checkade in, fick kalla handdukar och varsit glas apelsinjouice. Sedan slängde vi in väskorna och gick till närmsta restaurang och åt pizza. Sedan var vi på banan igen och gjorde stan. Vi bor i centrum med gångavstånd till allt. Gick igenom nattmarknaden och handlade en del. Johan köpte ett par röda Jordan- skor, jag lite flaggor till ryggan och en skulptur av Angkor Wat. Vi gick på Pub-street, vi åt glass och tog massage. Är en riktigt trevlig stad, även om de säljer weed både på restaurangerna och i tuk-tuken. Det är billigare än Thailand, men de är också fattigare och mer påträngande. Det känns som att man blir lurad hela tiden, vilket vi också blir, men för oss är det inte så mycket pengar det handlar om. Men känslan av att bli lurad och skrattad öppet åt förtar lite av resemålet. 

Nu är det tidig morgon och vi ska ta oss till Angkor Wat. Solen har redan gått upp, så soluppgången över templet  missar vi. Men det kommer nog bli fräckt ändå. 


Vi slåss om AC:n.








Vi avslutar kvällen med fotmassage 





Kommentarer

Populära inlägg