Första stoppet på resan: Hong Kong

Då har vi äntligen, efter år av planering, landat i Hong Kong. Detta var ju barnens val och det har visat sig vara ett utmärkt val.

Nu har vi bara varit här i 3 nätter och de har regnat ungefär halva tiden. Men de vi har sett och gjort har varit fantastiskt. Allt går väldigt smidigt. De är experter på att stå i led, släppa före folk och att inte trängas. Att åka tunnelbana eller buss är hur enkelt och smidigt som helst. Det finns skyltar på engelska överallt och som turist finns skyltar med alla sevärdheter på, bara att följa. Det finns gratis WiFi nästan överallt så att man lätt kan googla upp saker och ting under resans gång. Offentliga toaletter som är fräscha och alltid har papper finns runt varje hörn och dricksvattenfontäner finns också lite överallt.



Klimatet just nu passar oss också väldigt bra. Sista månaden i Thailand låg temperaturen runt 38 grader, men kändes som 45 eller mer och vi var lite trötta på den extrema värmen. Här är det mellan 22-28 grader och jag trodde vi skulle tycka att det är kallt, men det är varma och fuktiga grader. Tyvärr har det regnat en hel del, men trots det är det varmt och behagligt. Det är oerhört grönt i HK och det finns mängder med tropiska parker i stan och vart man är tittar är det höga, gröna berg som tonar upp sig bakom alla skyskrapor.




Jag hade höga förväntningar på Hong Kong efter att ha hört så gott om staden, men resmålet slår mina förväntningar och jag är så glad att barnen tyckte vi skulle åka hit och att vi lät barnen bestämma.




Kommentarer

Populära inlägg