Songkran

Igår fick vi uppleva vårt blötaste nyårsfirande någonsin! Ett vattenkrig som aldrig tog slut.

Att vi stannade kvar i Thailand i 2 veckor till efter att mitt jobb var avslutat berodde bara på en sak: Songkran! 

Songkran är det thailändska nyåret som firas med världens största vattenkrig. Det är alla mot alla och det tar aldrig slut. I vissa delar av Thailand firar man i en vecka, på vissa ställen i 3 dagar, men i Hua Hin, som har vattenbrist, firas det bara en dag, och tur är väl det. Hade nog inte orkat en dag till då jag har skav och träningsvärk i fingrarna efter allt skjutande. 

Vi började kl 10 på morgonen med Simon och Sannas familj. Vi tog mopparna till Kao Takiab och redan efter 500 meter blev vi nedsputade på mopparna. Vi körde runt lite och redan på morgonen var det party och livat på gatorna. Vi åkte till Sannas vänner och därifrån tog vi en buss in till stan. Vågade inte riktigt köra då vi hört att det är väldigt farligt i trafiken och många dödsfall. Vi tog oss in till en park mitt i stan där det var ännu galnare. Det sprutade vatten från alla håll, gick inte ens att se, så vi lämnade parken ganska snart. Sedan gick vi gata upp och gata ner och hade vattenkrig med alla vi mötte. Vi blev insmetade med tvålpulver i ansiktet i alla dess färger, vilket ger tur. 

Vi har hört mycket om denna högtid, men inte trodde vi att det kunde vara så här kul! Är så glada och tacksamma att vi valde att stanna kvar och fick uppleva detta underbara firande. 

Efter 7 timmar gav vi upp och åkte hem och tog ett efterlängtat dopp i poolen. Trots att det är 40 grader i luften var vi lite nerkylda då vi gått runt med genomblöta kläder hela dagen. För alla hade inte varmt vatten i sina pistoler eller hinkar, de har isvatten, vilket gjorde de hela ännu roligare. Har ni chansen, så åk till Thailand i april och fira, ni kommer inte ångra er!
Songkran - here we come!


Svårt att få till bilder utan vattendroppar på linsen



Det gäller att vara rätt utrustad

De flesta bilar med flak hade isvatten

Här pausar vi lite med dricka utanför 7 eleven






Kommentarer

Populära inlägg