Manila

Vi landade i Manila och hade ca 1½ timma på oss att byta plan. Det kan låta mycket för en som inte varit på Manilas flygplats. Det tog en stund att gå igenom passkontrollen och hämta våra väskor, men det som tog längst tid var att ta sig från ankomsthallen till rätt avgångshall och när vi väl kommer dit, stressade som tusan och hungriga, ser vi att vårat plan är inställt. Vi får information om att gå till Bay 11, men hittar inte dit och blir hänvisade fram och tillbaka av olika personal. Till slut kommer vi dit och blir körda till Savoy, ett fint hotell i närheten. Vi vet fortfarande inte varför, men gissar oss till att det kan bero på jordbävningen tidigare i veckan. Det visar sig senare att det hade skett en till utanför Manila under dagen och Cebu Pacific, vårt flygbolag hade ställt in ett 10-tal flygningar. Vi var väl ett par hundra personer som skulle checka in samtidigt, men vi hade tur som hade barn och blev prioriterade och fick gå före i kön. Fick 3 dubbelrum, frukost lunch och middag och direktiv att boka om flygbiljetterna. Nästa lediga plan skulle gå 3 dagar senare. Ingen av oss hade någon större lust att spendera 3 dagar i Manila, och mamma och Pär ska hem om en vecka, så vi började titta på andra alternativ. Vi hittade ett plan direkt till El Nido, morgonen efter som vi bokade istället. Får missa Puerto Princesa och undervattengrottorna helt enkelt. De nya biljetterna var 5 000 kr dyrare och vi förlorade våra betalda utflykter och hotellnätter i Puerto Princesa. Vi hoppas att försäkringen täcker lite av förlusterna samtidigt som vi är tacksamma att inte jordbävningen påverkade oss mer.

Vi landade i El Nido och flygresan på 55 minuter var väldigt vacker. Man såg massa "Robinson"öar längst hela vägen och när vi kom fram till El Nido och såg staden var den vackrare än vi kunnat föreställa oss.


Vi bor på Caalan Beach Resort och alla är så fantastiskt trevliga och vi blir så väl omhändertagna. Vi anlände 1 dag tidigare och de hade bara ett rum ledigt, men de knökade in 6 sängar så att vi alla kunde sova gott den första natten.













Kommentarer

Populära inlägg