Jetlaggade...Åt fel håll

Nu har vi varit i Hua Hin i 3 dagar och har börjat acklimatiserat oss. 

Vi landade tidigt i fredags morse efter en ganska lång flygning. Eftersom vi var ganska trötta när vi flög trodde vi alla att vi skulle sova en stund på nattflyget, men det var bara Hampus som sov en kort stund. Vi andra såg ett par filmer och åt godis. Vi blev hämtade av en minibuss på flygplatsen och körda till vårt hus vi har hyrt. Det var fint, men lite slitet. Större än vi trott och poolen var absolut större än på bilderna. Vi hade lite svårt att hålla oss vakna, men gjorde allt för att inte somna för tidigt för att få ordning på dygnet. Vi badade mest i poolen och gick och handlade lite lunch. Vid fem gick vi till den närmsta restaurangen, en lyxig och fin thairestaurang. Barnen somnade nästan innan maten kom in och vi fick otroligt vackra maträtter med blommor och piff. Tyvärr var vi för trötta för att ens ta upp kameran. Vi gick hem så fort vi ätit och halv 8 sov alla trots att den bara är 14 i Sverige. (Vanligtvis när man flyger åt detta hållet blir det sena kvällar och sena morgnar, men inte denna gången). Klockan  02:00 var alla utom Elliot vakna, vi åt nattmacka och badade i poolen. Ingen kunde somna om så det blev en väldigt tidig morgon. Jag och Maria tog en powerwalk på 90 minuter och utforskade området vi bor i. Handlade med lite frukost som vi åt innan vi gick ner till stranden. Vi gick till närmaste stranden som är vid apberget och vi såg en massa apor.
På kvällen åkte vi in till centrum och shoppade lite. Åt Thaimat på foodcourten på Market Village. Barnen var supertrötta efter att ha gått upp mitt i natten så det blev en TukTuk hem tidigt och direkt i säng. 

Idag tog några i huset sovmorgon till 11, så det blev en skön och slapp dag vid poolen. Gick en promenad till Tesco, matbutiken, mitt på dagen och köpte lunch. Nudlar och grönsaker blev det. På eftermiddagen gick vi till Tamarind Market, en jättemysig matmarknad där vi köpte massor av mat från olika stånd. Tog sedan en sväng in på en nattmarknad bredvid och köpte en boll. 

Klockan är nu halv 10 och nästan alla i huset sover. Imorgon är det måndag och jag börjar jobba. Känns väldigt underligt och overkligt att jag efter 3 dagars semester i Thailand ska jobba här. Känns så overkligt att jag hela tiden glömmer av det och blir inte ens nervös. Jag träffade Annelie, en av mina kollegor på skolan tidigare idag och det kändes bra att ha träffat någon på plats i Thailand. (Vi har ju alla träffats i Stockholm på en lärarkonferens). 

Jag ser verkligen fram emot att komma igång imorgon och jag tror det kommer att bli hur bra som helst. 





Här bor vi!





Ett av alla kvällsdop.

Vi glömmer ofta av att det fortfarande är julhelg, men blir påminda på allt pynt som finns i stan. 
Här är resortet vi åt lunch på igår.
En lunch som bestod av rosa pannkakor. 
Här är vi på apberget.

Man får passa sig för aporna. 


Vi tog fel väg när vi skulle gena över järnvägen och blev hjälpta av en vakt att ta en annan genväg.



Alltid lika spännande att gå på promenad. 



Här får vi se upp för ormar!

Så går vi förbi världens sötaste lilla stationshus. 



Och så är vi framme vid marknaden.










Kommentarer

Anonym sa…
Hej
Spännande att få följa er resa. Har läst högt för Viggo och han skickar en hälsning till Hampus..
Camilla
Hej på er på andra sidan av klotet, nästan i alla fall. Gott att se glada miner och bilder på er nya värld. Tänk vad ni alla får vara med om. Härliga bilder och långt från den vardagliga lunken.
Här är allt sig likt och julen utstädad så nu är allt normalt här.
Ta hand om er och må så gott. Vi ser fram mot nästa reportage om er nya vardag.
Mvh Irene och Håkan

Populära inlägg