Varför laga en rätt när man kan laga fyra?

För en vecka sedan la en kollegas man upp ett inlägg på Facebook där han skrev ungefär såhär: "ni som inte lagar mat i Thailand missar något" och en bild på ett hav av färska grönsaker och örter. Jag kommenterade med en gång att han gärna fick visa mig någon dag. (Jag hade då aldrig ens träffat Tony som han heter). Han svarade att det gjorde han gärna någon dag och denna "någon" dag blev idag. Min andra kollega, Jennie var också sugen på att lära sig laga lite thai, så efter jobbet tog Tony med oss till vår lokala matmarknad. Tony hade tänkt att vi skulle laga lite olika rätter och vi handlade allt möjligt på marknaden. Det luktade "Asien" och det var massor av människor som handlade. Kändes så där härligt och exotiskt som det kan göra ibland när man gör saker som är så långt ifrån sin egna vardag.

Vi åkte hem till oss och började laga mat som aldrig förr. Det blev green curry, chicken cashew, panang chicken och stir fried chicken. Jag hade kanske tänkt mig att vi skulle laga en rätt, men det var jättekul att få lära sig fler. Dessutom fick vi varsin present av Tony. En räfflad kniv så att vi kan skära sådana där räfflade grönsaker som man får i thaimaten ibland. Smakar tydligen mycket bättre då;).

Vi hade en supermysig kväll och det är så kul att träffa alla dessa nya människor som är lite som en själv. Några som vågar ta steget och lämna tryggheten hemma och är öppna och vill vara spontana och ha en matlagningskurs en vanlig onsdagkväll hemma hos några främlingar. Det är sådana kvällar vi kommer att minnas när vi tänker tillbaka på vår tid här.







Vi handlar på marknaden



Chicken cashew

Green curry

Panang

Stir fried chicken

Barnen roar sig i poolen. Elliot och Hampus tyckte det var så kul att bjuda hem alla dessa "lärarbarn" som är dubbel så gamla och leka en hel eftermiddag och kväll. 

Alla är glada och nöjda!


(Glömde ju skriva hur maten blev. Den blev helt fantastisk! Önskar ni kunde känna lukten som ligger kvar i huset och känna alla dessa goda smakerna. Den var dessutom helt laktosfri OCH glutenfri).



Kommentarer

Populära inlägg